ЖАҢА МЕМЛЕКЕТТІК ҚЫЗМЕТ МОДЕН ЖОБАЛАУ ҮШІН БӘСЕКЕЛЕС ҚҰНДЫЛЫҚТАР МОДЕЛІН ҚОЛДАНУ - Кошербаева, Айгуль; Bokayev, Baurzhan; Tynyshbayeva, Ane (ҚОҒАМ ЖӘНЕ ДӘУІР, 2023)
Қазақстандағы мемлекеттік сектор әрқашан ел дамуының драйвері болды. Сондықтан сыртқы сын-қатерлерге жауап беру де мемлекеттік аппараттан туындауы және тұжырымдалуы тиіс. Ресурстарды шоғырландыру, тапсырмаларды орындау мерзімдерін жеделдету, халықтың сенімі мен адалдығын арттыру, әлеуметтік шиеленісті төмендету және қоғамды топтастыру – осының барлығы жаңа сын-қатерлер алдында Қазақстанның ұстанымын сақтаудың шарттары. Бұл мақалада Қазақстан Республикасы мемлекеттік органдарының ұйымдастырушылық мәдениетінің олардың бәсекелес құндылықтар призмасы арқылы стратегиялық мақсаттарға жетуіне ықпалын қарастыру арқылы осы сұраққа жауап беруге тырысамыз.