РЕСЕЙМЕН СТРАТЕГИЯЛЫҚ ӘРІПТЕСТІК ЖАҒДАЙЫНДАҒЫ ҚАЗАҚСТАННЫҢ ҰЛТТЫҚ БІРЕГЕЙЛІГІ - Makasheva, Zhanat; Kashkinbayeva, Assem (ҚОҒАМ ЖӘНЕ ДӘУІР, 2021)
Мақалада Ресей Федерациясымен стратегиялық серіктестік жағдайындағы қазақстандық бірегейлікті анықтаудың негізгі қырларын, ХХІ ғасырда және Қазақстан Республикасы тәуелсіздігінің 30 жылдығы қарсаңындағы, сонымен қатар оның тарихи-саяси сараптамалық талдауы қарастырылады. Қазақстан Республикасына тән және стратегиялық бағытта негізделген көпвекторлы сыртқы саясаты арқылы еліміздің тәуелсіздігін нығайтудың идеологиялық негізіне және оның Ресей Федерациясымен стратегиялық серіктестік жағдайындағы рөлінің қалыптасуына ерекше назар аударылады. Оған қоса халықаралық қатынастардың жаңа әлемдік тәртіптің орын алуы жүйесіндегі бірегейлік мәселесі талқыланды.