ҚАЗАҚША ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ ПРЕЗИДЕНТІНІҢ ЖЫЛ САЙЫНҒЫ ЖОЛДАУЫ ТУРАЛЫ ҚОҒАМДЫҚ ПІКІРДІ ЗЕРТТЕУ (АЙМАҚТЫҚ АСПЕКТ) - Каппасова, Гульсара; Алтыбасарова, Мейрамгуль; Бегимтаев , Амергалы (ҚОҒАМ ЖӘНЕ ДӘУІР, 2025)
Мақала Павлодар облысы тұрғындарының Мемлекет Басшысының жыл сайынғы Жолдауына деген көзқарасы мен қабылдауын зерттейді. Қазақстан Президентінің Жолдаулары дәстүрлі түрде мемлекеттік саясаттың негізгі бағыттарын айқындайды және алдағы кезеңге стратегиялық басымдықтарды белгілейді. Мақалада Павлодар облысы Ақпарат және қоғамдық даму басқармасы тапсырысы бойынша жүргізілген әлеуметтанулық сауалнаманың деректері талданады, бұл ақпараттандыру деңгейін, сенім дәрежесін және қоғамның айтылған бастамаларға реакциясын анықтайды. Зерттеу нәтижелері Жолдаудың қоғамдық пікірді қалыптастыруға және азаматтарды мемлекеттік бағдарламаларды іске асыруға қатысуға жұмылдыруға айтарлықтай әсерін көрсетеді. Ақпаратқа қол жетімділікті кеңейту және мемлекеттік бастамаларға деген сенімді нығайту қажеттілігін қоса алғанда, мемлекет пен қоғам арасындағы байланысты жақсарту тетіктері мақалада талқыланады. Зерттеу азаматтарды мемлекеттік басқару және өңірді дамыту процестеріне кеңінен тартуды қамтамасыз ету үшін әртүрлі әлеуметтік топтармен өзара іс-қимылға баса назар аудара отырып, Жолдаулардың тиімділігін және оларды өңірлік деңгейде қабылдауды жақсарту бойынша негізгі ұсынымдарды авторлар ұсынады.